Тунець стружка сушений Боніто 30г
155 ₴
139,50 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 7001
- +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Стружка тунця
Сушена стружка тунця-боніто - це один з найбільш незвичайних, але при цьому традиційних інгредієнтів японської кухні. В Японії його називають кацуобусі, і використовують його повсюдно.
Стружка тунця: як готується боніто
Стружка боніто - це не просто висушена риба. Процес її приготування відбувається в кілька етапів. Так, спочатку рибне філе нарізається великими шматками. Після цього кожен шматок припускають тривалий час на дуже маленькому вогні, а потім - коптять в гарячому диму. Для кацуобусі використовують тільки дубові поліна. Копчення тунця відбувається досить довго, поки риба повністю не втратить вологу, а потім її додатково висушують під сонцем.
Але і на цьому процес приготування стружки тунця боніто не закінчується. Висушені і прокопчені шматки риби додатково обробляють спеціальною пліснявою культурою. Після цього тунця пакують в ємності і періодично знімають шари наростаючою цвілі-аспаргілли. Ферментація та в'ялення боніто закінчуються тільки тоді, коли на поверхні риби перестає утворюватися шар цвілі. Тоді шматки вважаються готовими - за весь час приготування вони втрачають до 80% ваги і зменшуються в обсягах.
На японських кухнях кацуобусі зберігають у вигляді брусків, від яких потроху нарізають стружку тунця, але в інтернет-магазині «Суші Повар» ви можете купити більш зручний варіант - готову стружку тунця, яку відразу ж можна вживати в їжу.
Користь стружки тунця
Як будь-який рибний продукт, стружка тунця боніто містить велику кількість насичених жирних кислот - Омега-3 і Омега-6, причому навіть при ферментації і вялении вони зберігаються в ній в повному обсязі. Також вона містить велику кількість білка - на 100 грамів продукту його аж 78 грамів. Зате вуглеводів в стружці практично немає.
При цьому калорійність стружки - всього {$product.features.kkal} Ккал в 100 грамах, а вага у неї не дуже велика. За рахунок свого складу, цей продукт стабілізує рівень холестерину в крові, сприяє нормальній діяльності серцево-судинної системи і відновлює природний рівень цукру в крові.
Де використовується стружка боніто
Цей продукт японської кухні - незамінна частина багатьох традиційних страв:
- Їм ароматизують бульйон Даші, необхідну складову традиційних супів місо;
- Його використовують для приготування соусів "соба но цукедзіру";
- У ній обвалюють роли урамакі;
- Як смакову добавку до онігирі або просто відварного рису;
- З нею готують приправу фурікаке;
- Боніто - один з найпопулярніших інгредієнтів рису для бенто;
- Її застосовують як гарнір для китайських столітніх яєць;
- В Японії це - один з кращих гарнірів для рису і тофу, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Крім того, ви можете спробувати застосувати стружку тунця боніто для своїх рибних закусок або просто використовувати її в якості снека - поживна і смачна рибна стружка може стати прекрасним варіантом для прикраси сендвічів або для обвалки готових закусок.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Риба |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Бренд | JnP |
Калорійність (ккал) | 340 |
Жири | 3 |
Білки | 78 |
Вуглеводі | 0.8 |
Склад продукту | Тунець |
Вага нетто | 35 |
Сіль | 1 |
Країна виробника | Китай |
Термін придатності (міс.) | 12 місяців |
Умови зберігання | при температурі от +1°C до +25°C |
- Ціна: 139,50 ₴