Китайський Чай зелений Дунтін Білочунь biluochun tea 250г (Китай)
695 ₴
Показати оптові ціни- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 1892016
- +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Чай Дунтін билочунь (кіт. Упр. 洞庭碧螺春, піньінь dòngtíng biluóchūn) - різновид зеленого чаю з сильним ароматом з провінції Цзянсу, Китай. Виготовляється вручну. Відзначений почесним титулом знаменитого чаю Китаю.
Один із знаменитих китайських чаїв, що виростають у горах Дунтіншань (звідси назва «Дунтін»), які обрамляють озеро Тайху та мають Східний та Західний піки. Клімат тут помірний, середньорічна температура 155-165 градусів, річна кількість опадів 1200-1500 мм. Грунт злегка кислий, повітря вологе. Мікроклімат підходить для вирощування чаю. Білочунь збирають у період з 21 березня до 20 квітня, у період цвітіння плодових дерев. Таким чином чай набуває природного і неповторного плодового смаку і аромату. Збір відбувається в ранню годину. Знімають одну нирку та один листок, так звані «піку зі прапором». Зазвичай білочунь збирають рано-вранці. До та після полудня піддають первинному сортуванню, а з полудня до вечора підсушують та скручують.
Щодо назви є чимало переказів. Згідно з одним з них, одного разу врожай чаю виявився таким великим, що у збирачків чаю не вистачило кошиків, і дівчата зберігали зібраний чай на грудях. За іншою версією, раніше цей чай дозволялося збирати тільки дівкам, які клали зібраний чай собі за пазуху, через що чай набував особливого аромату. За переказами, цей чай раніше називався "Сяшаженьсян" (吓杀人香), що означає "Убивчо ароматний". Одного разу імператор Кан Сі (1662—1723 рр.) з династії Цін (за іншою версією — імператорський посильний) у 16-й рік свого правління (1678 р.) приїхав на озеро Тайху, і місцевий чиновник підніс йому чай «Сяшаженьсян». Ароматний чай сподобався імператору, але він назвав його вульгарним і перейменував його в «Білочунь» («Смарагдові спіралі (або равлики) весни»), а за місцем збору чаю — «Дунтін». Чайні листочки згорнуті в маленькі спіралі і справді нагадують равликів.
Багато китайців варять Пі Ло Чунь у звичайній склянці 8 унцій. Багато ресторанів у Китаї також роблять це. Однак у чайних магазинах вам зазвичай подадуть білуочун у традиційній чашці з кришкою, яка називається гайван, яку я використаю для цих інструкцій.
Інструкція з приготування
Наповніть гайван (або склянку) приблизно наполовину гарячою водою, щоб попередньо нагріти його. Трохи нахиліть чашку, щоб вода поповзла вгору, а потім поверніть її, щоб внутрішня сторона повністю намочилася. Потім вилийте воду.
Знову залийте гайван гарячою водою. Він повинен бути заповнений приблизно на 80-90%. Температура води повинна бути нижче кипіння; близько 80°C (176°F) є ідеальним.
Опустіть приблизно 1 чайну ложку листя Білуочунь у воду. Використовуйте вдвічі цю кількість, якщо ви заварюєте чай у склянці 8 унцій. Листя опускаються на дно, залишаючи крихітні волоски на верхній частині.
Накрийте гайван кришкою і дайте чаю настоятися 1-2 хвилини. Приємного чаю.
Коли ви досягнете приблизно чверті чаю, що залишився, знову залийте гайван гарячою водою тієї ж температури, що й раніше, і дайте йому настоятися протягом 3 хвилин.
Ви можете отримати 3-5 настоїв з більшості чаїв Pi Lo Chun. Збільшуйте час замочування від 30 секунд до однієї хвилини для кожного вливання. Скільки настоїв ви будете робити, залежить виключно від вашого смаку. Експериментуйте.
Використовуйте кількості, наведені в цих інструкціях, як приблизний орієнтир. Якщо ви вважаєте отриманий чай занадто слабким, додайте ще чайного листя; якщо він занадто сильний, зменшіть кількість використовуваного листя. Так само спробуйте збільшити або зменшити час замочування.
Якщо чай занадто гіркий, зменшіть температуру води. Загалом, ви захочете продовжувати експериментувати, доки не знайдете ідеальний напій на свій смак.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 250 г |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Форма випуску | Розсипний |
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |
Користувальницькі характеристики | |
Склад чаю | Улун |
- Ціна: 695 ₴