Продавець Интернет магазин "Сезам - Деликатесы из Вьетнама и Азии" розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
498 відгуків
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
«Сезам - Делікатеси з В'єтнаму та Азії»

Маш боби мунг 500 грам (Узбекистан)

Маш боби мунг 500 грам (Узбекистан)
Маш боби мунг 500 грам (Узбекистан), фото 2

85 грн.

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: Z14
Маш боби мунг 500 грам (Узбекистан)
В наявності
85 грн.
Маш боби мунг 500 грам (Узбекистан)
Купити
+38050-577-08-95
Максим (продукты, товары)
  • +38099-56-228-56 Юлия (одежда)
Купити
+38050-577-08-95
Максим (продукты, товары)
  • +38099-56-228-56 Юлия (одежда)
  • День Години роботи Перерва
    Понеділок 09:00 — 18:00
    Вівторок 09:00 — 18:00
    Середа 09:00 — 18:00
    Четвер 09:00 — 18:00
    Пʼятниця Вихідний
    Субота 10:00 — 15:00
    Неділя Вихідний

    * Час вказаний для регіону: Украина, Харків

  • +38050-577-08-95Максим (продукты, товары)
    +38099-56-228-56Юлия (одежда)
    Максим, Юлия
    УкраїнаХарківська областьХарків
    +380505770895
    +380505770895
    +380505770895
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Це маленькі зеленого кольору боби овальної форми, гладкі на дотик з глянцевим блиском, рослини сімейства Бобових.

Цю багаторічну траву в давнину культивували індійці, саме жителі цієї держави назвали її «мунг». Історичною батьківщиною рослини є Пакистан, Індія та Бангладеш, але в промислових масштабах культивують його і в Індонезії, М'янмі, Китаї, Таїланді, на Філіппінах і по всьому субтропічного поясу. Розведенням бобів також займаються в посушливих умовах деяких штатів Америки і регіонів Південної Європи, де збирають урожай у два етапи: у червні та листопаді, це пов'язано з повільним дозріванням насіння. Як вибрати Вибирати потрібно прозору упаковку для того, щоб можна було перевірити однорідність продукту (форма, колір). Повинні насторожити зморшки на бобах або наявність вкраплень, плям темного кольору. Важливо звернути увагу на термін придатності. Має сенс вибирати «правильного» виробника. Так, самий якісний маш – той, що упакований в Таджикистані, Індії, Австралії та Узбекистані. Краще відмовитися від придбання китайського і перуанського маша. Вважається, що там він вирощений з використанням агресивних технологій.

Як зберігати При кімнатній температурі маш можна зберігати не один рік, але чим він «старше», тим процес приготування буде тривалішим, включаючи обов'язкове замочування. Тому, виходячи з терміну придатності на упаковці, намагайтеся спожити продукт до цього часу. У досить щільному мішечку або контейнері маш не змінює своїх якостей 2 роки з часу виготовлення. Зберігати боби мунг потрібно в темному, сухому, добре провітрюваному місці.

У кулінарії Маш активно використовують в китайській кухні, страви Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Кореї, Японії, Індії та Південно-східної Азії. Маш зазвичай їдять цілим, пророщеним або лущеним. Крохмаль із маша використовують для желювання і виробництва одного з видів китайської локшини. У китайській кухні цілий маш використовують для десертів або «солодкої води», охолодженої або гарячою. В Індонезії боби популярні в якості десерту, солодкої кашки, яку варять з кокосовим молоком, цукром і імбиром. Мунг активно використовують в Індії для приготування перших страв (наприклад, супу з прянощами), а також варять і подають з рисом. У таджицькій і узбецької кухні відомо блюдо маш-шавля, або маш-кичири, що представляє собою кашу з рису і нелущеного маша з рослинним маслом і доданим за бажанням м'ясом (яловичина, баранина), незрілими абрикосами по сезону, постдумбой. Також узбеки і таджики готують густий суп з цими бобами. Лущений мунг (після видалення оболонки) має світло-зелений відтінок і в індійській кухні відомий як дав. З нього готують традиційну страву, що носить назву дхал, роблять пасту для начинки, десерти і основне блюдо аюрведичній кухні – «кичари».

Паростки маша вважаються типовим компонентом азіатської кухні. Маш легко проростає за добу (у відповідних умовах). З крохмалю маша в китайській кухні готують локшину «фунчоза». Вона продається в сушеному вигляді, часто під виглядом рисової вермішелі або локшини. Використовується в супах, смажених у фритюрі стравах, салатах. Калорійність маш Калорійність бобів мунг становить 347 калорій, але незважаючи на цей досить високий показник, маш вважається дієтичним продуктом, оскільки містять мало жиру. Пророщений маш в свій раціон включають вегетаріанці і сироїди, як джерело рослинного білка, мінеральних речовин і вітамінів.

Харчова цінність в 100 г: Білки, г Жири, г Вуглеводи, г Зола, гр Вода, гр Калорійність, кКал 23,5 2 44,2 3,5 14 347 Корисні властивості маш Склад і наявність корисних речовин Маш – помірно калорійний дієтичний продукт, що містить досить багато клітковини, вітамінів і білків, він здатний з успіхом замінити м'ясо. Корисні і лікувальні властивості Ці боби мають антитоксичними властивостями і можуть прискорювати загоєння різноманітних термічних опіків, виводити з кишечника шкідливі речовини, надавати гіполіпідемічну та сечогінну дію. Кашку маша також вважають хорошим засобом при вугрової висипки, дерматитах і дрібних ранках.

Маш цінується за антисептичні та сечогінні властивості. Китайці здавна застосовували мунг для детоксикації. Боби і страви з них допомагають знизити рівень холестерину. Враховуючи те, що у зернах бобів міститься багато клітковини, їх рекомендують використовувати і при запорах. Корисні властивості маша можуть запобігти розвитку пухлин, у тому числі молочних залоз, а також регулювати гормональний фон в період менопаузи. Мунг володіє низьким глікемічним індексом, що допомагає підтримання нормального рівня цукру, запобігаючи його швидке зростання після вживання їжі. Також в китайській народній медицині мунг рекомендували при отруєннях, наприклад, отруйними грибами або рослинами, а також пестицидами та важкими металами. А паростки мунг є ще більш корисними. Вони багаті вітаміну A, C, B і E. Також пророщені насіння багаті залізом, аскорбіновою кислотою і кальцієм, що позитивно позначається на перебігу різних інфекційно-запальних хвороб: трахеїтів, бронхітів, ларингіту, ринітів і синуситів.

Використання в косметології Завдяки своєму корисному складу паростки мунг стали популярні в косметології. Так, кашка з зерен допомагає позбутися від акне, вугрової висипки, ранок і саден. Науково доведена здатність бобів омолоджувати організм при регулярному застосуванні і боротися з в'яненням шкіри. Порошок із сухих бобів використовують для звуження пор, очищення, пом'якшення і живлення шкіри. А маски на основі цієї квасолі сприяють омолодженню, підтягують контур обличчя, розгладжують зморшки, надають здоровий колір, роблячи шкіру ніжною і шовковистою. Маш стимулює всі міжклітинні процеси, захищаючи від вільних радикалів і видаляючи тьмяність шкіри. Використання в кулінарії Маш широко застосовується у вигляді гарнірів, також його додають у соуси, супи і пасти. Непогано проявляє свої якості в процесі гасіння зі свининою, бараниною й овочами, популярний також як самостійне блюдо: обсмажений у фритюрі мунг. Для гарнірів боби після замочування тушкують з приправами і спеціями, додаючи обсмажену цибулю. Пасту з мунга використовують для начинки вареників, млинців, пиріжків, застосовують у приготуванні желе, десертів і кремів. Ситні і дуже смачні страви отримують при гасінні бобів з яловичиною і куркою, а також у парі з морепродуктів і арахісом. Боби з пальмовим цукром залишають ледь вловиме післясмак, з імбиром і часником ними прикрашають аромат страв, а в поєднанні з овочами, арахісом, соусами, морепродуктів, курячим і яловичим м'ясом з маша отримують ситні першосортні салати.

Є два найпопулярніших способу готування маша: Спосіб 1. Варка. Треба попередньо боби замочити на кілька годин. Тривалість замочування залежить від ваших очікувань – чим щільніше ви хочете бачити боби, тим менше часу потрібно для замочування.Вариться маш 30-45 хв. в залежності від сорту, жорсткості води та використовуваної посуду. Можна додати до машу пасеровані цибулю і моркву, овочі, нелущений рис, гриби і приправити гострими спеціями (наприклад, порошок чилі, асафетида, коріандр, гарам масала і каррі) – це зробить блюдо набагато корисніше і смачніше. Спосіб 2. Пророщування. Пророщені культури вважають потужним енергетичним ресурсом. У процесі пророщування бобів їх харчова цінність істотно зростає. Також даний процес дає можливість знизити вміст в бобах фітатов, перешкоджають засвоєнню різноманітних корисних речовин. Пророщені паростки бобів мунг можна вживати самостійно, свіжими в салатах або обсмажуючи в олії зі спеціями і додаючи до страви.

Пророщування бобів займає 3-5 днів, протягом яких треба доливати до них свіжу воду по мірі її випаровування, зволожуючи марлю. Перед пророщуванням мунг потрібно перебрати, промити, щоб позбутися від сміття і поламаних зерен. Боби замочують у воді кімнатної температури на цілу ніч. Потім промивають їх свіжою водою, перекладають у баночку, накриваючи її марлею і щільно перетягаючи гумкою. Після цього банку з бобами перевертають і ставлять у миску з набраною водою під кутом 45 градусів для того, щоб вони просочилися вологою. Потім боби прибирають в темне місце і промивають в міру підсихання таким же чином. Краще всього використовувати маш відразу після пророщування, коли розмір боба досягає приблизно 1 див. В такому вигляді їх «потенціал» розкривається повністю, перетримувати пророщування не треба – боби стануть коричневими і не дуже смачними. В принципі, в марлі їх можна зберігати в холодильнику до 2-х днів, але краще вжити відразу.

Характеристики
Основні
Країна виробникУзбекистан
Упаковка
УпаковкаПакет
Вага0.5 кг
Користувацькі характеристики
Вид крупиМаш боби мунг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 85 грн.
Контакти
+38050-577-08-95
Максим (продукты, товары)
+38099-56-228-56
Юлия (одежда)
УкраїнаХарківська областьХарків
Интернет магазин "Сезам - Деликатесы из Вьетнама и Азии"
Максим, Юлия
+380505770895
+380505770895
+380505770895
Мапа
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    Вихідний
  • Субота
    10:0015:00
  • Неділя
    Вихідний