Устричні соуси
Отже, розберемося, у чому різниця між устричним та рибним соусами. Рибний соус – це, насправді, сіль. Його використовують у кухні Південно-Східної Азії (у Таїланді, Малайзії, Індонезії, В'єтнамі, Кореї, Сінгапурі…), коли хочуть страву посолити. Устричний соус ніякого солоного смаку не має, тому солити їм продукти марно. Однак чому не використовувати звичайну сіль або соєвий соус замість рибного, спитайте ви. А тому, що крім солоності, рибний соус має ще деяку легку насолоду, майже непомітну кислинку, чудовий аромат анчоусів і здатність посилювати смак продукти природним шляхом (за рахунок наявності в ньому у великих кількостях глютамінової кислоти). Таким чином, рибний соус виходить куди краще солі та соєвого соусу, які таких корисних переваг не мають. преимуществ не имеют.
- 19SU2-5%Залишилось 8 днів225 ₴213,75 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 9S0091-5%Залишилось 8 днів270 ₴256,50 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 9S0092-5%Залишилось 8 днів495 ₴470,25 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 19S009-5%Залишилось 8 днів190 ₴180,50 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 87852-5%Залишилось 8 днів325 ₴308,75 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 19S11870-5%Залишилось 8 днів755 ₴717,25 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 19S11870295 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 19810867-5%Залишилось 8 днів1 150 ₴1 092,50 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 197859-5%Залишилось 8 днів355 ₴337,25 ₴В наявності
- 19810868-5%Залишилось 8 днів1 900 ₴1 805 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 19SU22-5%Залишилось 8 днів740 ₴703 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 810864-5%Залишилось 8 днів495 ₴470,25 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 198КМ227555 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- 977861425 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- 19SU202290 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- 1910307735 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- 197861395 ₴Немає в наявності
- 19126111 450 ₴Немає в наявності Оптом і в роздріб
- 19Н260170 ₴Немає в наявності
Устричний соус готують з реальних устриць, витягаючи з них м'ясисту середину і готуючи з неї екстракт, який потім змішується з водою, цукром, і загусником (крохмалем). Всі ці інгредієнти варяться разом у гігантській каструлі, поки вода не випарується, а соус не загусне. Також належить за рецептурою покласти в устричний соус глютамат натрію – що вдієш, соус винайшли китайці, а вони цей інгредієнт дуже люблять. Цей спосіб приготування устричного соусу, до речі, самий традиційний - так він і був винайдений. За легендою, кухар однієї китайської забігайлівки Лі Кам Шенг займався приготуванням свого коханого, так би мовити, коронного устричного супу та відволікся. Коли згадав про казанок на плиті, суп уже перетворився на густе варево і почорнів. Лі Кам Шенга вразив дивовижний аромат страви, відмінним воно виявилося і на смак. Китайський кухар почав продавати цей соус, продукт виявився дуже затребуваним. Таким чином, у 1888 році Лі Як Шенг організував компанію Лі Кум Кі, яка стала виробляти та продавати цей соус, чим успішно займається досі.