Продавець Сезам розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1172 відгуків
«Сезам-магазин продуктів з В'єтнаму та Азії»

Локшина рисова. Фунчоза. Соба. Рамен.

Все про рисової локшини

 

Дивно, але до Другої Світової Війни локшина в Таїланді була практично невідома. Її принесли з собою китайський емігранти і державна пропаганда. Справа в тому, що для виробництва локшини годиться найдешевший і «битий рис, так що локшина була обрана тодішнім тайським урядом в якості простого і швидкого способу нагодувати всю країну. Важкі часи давно пройшли, а локшина так і прижилася.

 

Більшість видів рисової локшини робиться просто з рисового борошна і води. Деякі виробники додають для більшої еластичності трохи кукурудзяного крохмалю.

Видів рисової локшини по всій Азії існує напевно сотні, якщо не тисячі, але сьогодні зупинюся на найбільш популярних в Таїланді.

1. Суха плоска локшина Куай Тьео Сен Лек (Rice Sticks)

На упаковках з плоскою рисовою локшиною також часто можна зустріти напис «rice sticks». Таку локшину зазвичай використовують для приготування Пад Тая. Перед використанням її потрібно замочити на 10 хвилин в теплій воді.

 

 

 

 

 

 

2. Суха тонка локшина Сен Мі (Rice Vermicelli)

Це — «рисова вермішель», локшина швидкого приготування. Вона кругла в перетині, зовсім тонка і продається в таких прямокутних плоских пачках. Не плутайте з «скляної» бобової локшиною   ця продається в циліндричних «мотках».

Таку локшину зазвичай використовують для супів (особливо для всюдисущого Куай Тьео), але буває і обсмажують в соусі. Перед приготуванням її не потрібно замочувати, досить залити окропом. Через пару хвилин локшина буде готова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Суха кругла локшина Кханом Тьин (Khanom Jeen, Rice Spaghetti)

Ця лапша — аналог японської локшини сомен і найбільше схожа на вигляд і за смаком на наші традиційні «макарони». Якщо два попередніх види локшини зазвичай жовтуваті, прозрачноватые і досить еластичні, то рисові спагетті — тендітні, матові і білі. Не знаю, яка частина технологічного процесу відповідає за всі ці органолептичні властивості — роблять їх начебто з тієї ж рисового борошна.

тайці Їдять таку локшину і обсмаженої, і в якості гарніру до каррі.

 

Крім сухої локшини фабричного виготовлення, в Таїланді великою народною любов'ю користується і свіжа, «мокра» локшина. В магазинах вона продається красиво запаяної в пакетики, а на ринках вам із задоволенням відпустять моток-інший прямо з миски. Зберігається така локшина буквально кілька днів і продається в основному двох видів:

4. Свіжа кругла локшина

Це свіжий аналог «рисових спагетті» з одним нюансом. Локшину цю роблять з трохи подбродившего рисового тесту, тому запах вона має ее… пікантний. Їдять її холодною як гарнір до каррі (навіть продають іноді з тазика з льодом). Звучить не дуже апетитно, але з гострим гарячим каррі така м'яка і холодна локшина поєднується просто відмінно.

5. Свіжа широка локшина Куай Тьео Сен Яй (Sen Yai)

Це в загальному-то навіть і не лапша, а якийсь тайський бешбармак. Стрічки або квадратики тонко розкачаного рисового тесту. Таку локшину зазвичай тушкують з м'ясом і овочами в густий підливці, наприклад у такому блюді як Пад Сі Ю.

6. Рисовий папір

Хоть это и не совсем лапша, но продукт абсолютно из той же оперы. Тонкие листики рисового теста, которые используют для приготовления спринг-роллов и вонтонов. Продается рисовая бумага «пачками» в свежем, мороженом или сушеном виде.

Для приведения мороженой и сушеной рисовой бумаги в боевой вид необходимо разделить ее на отдельные листики и по одному опускать их на 10-15 секунд в теплую воду. После такой процедуры рисовая бумага становится эластичной и с ней можно делать что угодно, а именно крутить спринг-роллы и вертеть вонтоны.

***

На десерт — репортаж из небольшой вьетнамской лапшичной фабрики, где рисовую лапшу до сих пор делают голыми руками дедовским способом.

Фільтри
Ціна
Наявність
Контакти
+380 (50) 577-08-95
Максим (звонки и смс- Viber!)
+380 (99) 562-28-56
Юлия (Одежда)
У зв'язку з військовим становищем в Україні відправлення замовлень здійснюється з різних міст., Харків, Україна
Сезам
Максиме
+380505770895
+380505770895
+380505770895
Мапа
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    10:0015:00
  • Неділя
    Вихідний

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner