Приправа 13 Спецій Wang Shouyi ShiSan Xiang 40 г (54)

198 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: D837
- +380 (99) 562-28-56 Костюмы для фитнеса
Китайська приправа «Тридесять спецій» (кит., пінінь Shisan Xiang) — популярна приправа із суміші сушених прянощів.
У складі "13 спецій": аніс, фенхель, галангал, дев'яс, кардамон, дягель, амум, квітки лілії, білий перець, кумін, червоний перець, цедра апельсина, мускатний горіх, гвоздика, кориця.
«13 спецій» застосовують під час приготування м'яса, овочів, локшини та м'ясних начинок. Цю приправу також додають для аромату в супи та салати, під час з'єднання огірків, маринуванні овочів, додають у кімчі для поліпшення смаку.
13 спецій завжди додається наприкінці.
Китайська приправа «Тридесять спецій» (Кіт. 十三香, пінінь Shisan Xiang, англ. Thirteen spices) — популярна приправа із суміші сушених прянощів. Смак у цієї приправи пряний, домінантним ароматом є запах бодяна. «13 спецій» застосовують під час приготування м'яса (особливо баранини та яловичини), овочів, локшини та м'ясних начинок. Цю приправу додають для ароматизації в супи та салати, застосовують під час з'єднання огірків, маринування овочів, додають у страви з кімчі для поліпшення смаку. Під час приготування страв із смаженого м'яса рекомендується використовувати 2-4 грами приправи на порцію, а для вегетаріанських страв — 1-3 грами на порцію. Стандартного паковання 45 грамів досить для приготування 5-7 кг м'ясного фаршу або 7-9 кг вегетаріанської начинки.
Приправа «Дванадцять спецій» є традиційним регіональним ремеслом міста Кайфен (кіт. 开封, пінінь Kaifeng), провінція Хенань (кит. 河南, піньінь Henan), звідки вона родом. Рецепт цієї приправи є понад 300 років. Вона була винайдена аптекарем-мусульманіном на прізвища Ван (кіт. 王, піньєнь Wang). Згідно з традиційною медицині, у китайській кухні їжа має лікувальні властивості, до того ж спеції для цієї приправи були підібрані з урахуванням традицій у приготуванні їжі, тому приправа «Тридесят спецій» халяльна. До її складу входять, як зрозуміло з назви, тринадцять сушених, а потім мелених у пудру прянощів. Склад прянощів відомий, а ось їх пропорції та спосіб приготування тримаються в таємниці.
У 50-х роках ХХ століття засновник бренда (а точніше, його відтворювач), пан (або товариші?) Ван Шоуї (кит. 王守义, пінінь Wang Shouyi), за дідівськими рецептами, почав робити легендарну приправу «Триятнадцять спецій» для себе, так би мовити, з особистих цілей. Але пізніше, для того щоб забезпечити сім'ю, він почав виробляти цю суміш спецій на продаж і реалізовувати її на ринку. Але великого поширення приправи так і не здобула. Пізніше, на початку 80-х років, вже спільно із сином Ван Іньляном (кит. 王银良, пінінь Wang Yinliang), Ван Шоуї 1984 року зареєстрував підприємство Wang Shouyi Shi Sanxiang Seasoning Group Co., Ltd., а в 1985 році зареєстрував торгові марки «Ван Шоуї» (кит. 王守义, пінінь Wang Shouyi) і «Шисань Сян» (кит. 十三香, пінінь Shisan Xiang).
Приправа «Тридесять спецій» спочатку продавалася в простих паперових пакетиках, на яких печаткою відштамповувалися два товарні знаки «Ван Шоуї» і «Шисань Сян», які ми й досі ліцензіємо на пакованнях із приправами від цього іменитого виробника.
Трохи пізніше син запропонував батькові скористатися сучасними технологіями та фасувати готові приправи в паковання, що дало змогу збільшити термін зберігання (герметичний поліетиленовий пакетик усередині вже картонної коробочки). До того ж сучасні технології давали змогу автоматизувати процес розсаду та пакування й нанести на паковання необхідну інформацію для покупців. Попри протести батька, син усе ж відстояв свою пропозицію, і тепер у продажу можна побачити картонні коробочки з тим самим дизайном, який зберігся досі, хіба що в нього вносять зміни, пов'язані з додатковим ступенем захисту від підробок. Рішення виявилося вельми далекоглядним і дало змогу різко збільшити обсяги продажів.
До речі, саме наявність одночасно двох зареєстрованих товарних марок на пачках з усіма приправами від «Ван Шоуї» дали привід покупцям у Росії помилкове вважати приправи «Тридесят спецій» і «Маласянь» взаємозамінними або схожими. (На жаль, в Росії продукція «Ван Шоуї» представлена всього лише цими двома приправами). Попри зовнішню схожість дизайну паковань, склад і призначення цих двох приправ абсолютно різні. Про приправу «Маласянь», в Росії ще відоміша, ніж «Тридесять спецій», можна прочитати тут.
У 1997 році підприємство було реорганізоване та перейменоване на Zhumadian City Shisan Xiang Wang Shouyi Condiment Group Co., Ltd. За свою майже тридцятьрічну діяльність фірма заслужила бездоганну репутацію виробника високоякісних харчових продуктів, що продаються в понад 20 країнах світу, включно з Євросоюз, США та Росії. Номенклатура приправ і спецій, що виробляються підприємством, становить понад 200 найменувань. Серед них і приправа Маласянь, приправа для пельменів Баоцзи-Цзяоцзи, приправа для тушкованого м'яса Дунь Жоу Ляо, курячий екстракт Цзі Цзі Цзі Цзі Цин, приправа для тушкованої курки Дунь Цзі Ляо, приправа для парової риби Дунь Юяо Ляо, приправа для салатів Лянь Сая Тяоля, приправа для хого Шуань Го Ляо. Фірма активно бере участь у громадському житті своєї країни, виділяючи великі кошти на благодійну діяльність. Досягнення фірми відзначені численними нагородами, зокрема в березні 2011 року, фірмі присвоєли статус, підтверджений знаком "China Time-Honored Brand" (" Китайський бренд, перевірений часом") Міністерства торгівлі КНР.
Приправа «Тридесять спецій» дасть змогу Вам збагатити приготовані вдома улюблені китайські страви різноманіттям ароматів спецій хенанської кухні.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 0.04 г |
Склад | анис, фенхель, галангал, девясил, кардамон, дягиль, амомум, цветки лилии, белый перец, кумин, красный перец, цедра апельсина, мускатный орех, гвоздика, корица. |
Країна виробник | Китай |
Користувацькі характеристики | |
Тип спецій | глутамат натрію |
Виробник | Китай |
- Ціна: 198 ₴