Кунжутна олія 100% 250 мл
395 ₴
- В наявності
- Код: 814045
- +380 (99) 562-28-56 Костюмы для фитнеса
Кунжутна олія
Кунжутна олія зі смаженого кунжуту для нашої країни - новинка, яка швидко стає популярною, адже про його корисні властивості вже чув багато хто. А ось для Південно-Східної Азії цей продукт цілком звичний, а відомий він ще з часів створення Аюрведи, в якій, до речі про кунжутну олію є згадки. Для китайців, японців, тайців або малайзійців ця олія - продукт настільки ж звичний, як і соняшникова або оливкова для європейців.
З чого виробляють кунжутну олію
Для виробництва олії використовується насіння кунжуту (сезаму) як білих, так і чорних сортів. Ця культура дуже багата маслами, і готовий продукт їх віджиму виходить настільки ж ароматним, як і саме насіння. Кунжутна олія має насичений відтінок темного золота і специфічний горіховий аромат, за рахунок чого страви з ним набувають особливого смаку і запаху.
Східні виробники пропонують два варіанти олії з кунжуту:
- Світле - яке виготовлене з сирого кунжутного насіння методом холодного віджиму. Воно має більш легкий аромат і спокійний смак. Таку олію можна використовувати як для холодних заправок, так і для термічної обробки продуктів.
- Темне - ароматне і насичене, виробляється з заздалегідь обсмажених зерен, які сильніше розкривають свій аромат і мають більш насичений смак. Його використовують для смаження, зате в салатах воно яскраво розкриває всю композицію.
Обидва різновиди олії з кунжуту мають схожі корисними властивостями, і чималі.
Користь кунжутної олії
Вироблена з насіння сезаму (кунжуту), олія має багатий вітамінний склад: воно містить практично повний комплекс В-вітамінів, а також вітаміни С, РР, Е і А. Також чимало в ньому мінеральних сполук, в тому числі такі важливі для організму цинк, кальцій, калій, магній, марганець і фосфор. Ще одна важлива складова олії - це жирні ненасичені кислоти і речовини-антиоксиданти. Все разом створює справжній «еліксир молодості», як його називають самі мешканці Південно-Східної Азії.
Корисна кунжутна олія, перш за все, для травлення: вона підсилює апетит, стимулює вироблення жовчі, очищає печінку, відмінно очищає кишечник. Її рекомендують вживати при гастритах і виразці шлунка.
Для кровоносної системи така олія теж дуже корисна: вона виводить холестерин, зміцнює стінки судин при регулярному вживанні, а також підтримує тонус серця. Її варто використовувати в їжу для профілактики захворювань серцево-судинної системи і атеросклерозу, нормалізації артеріального тиску і для лікування захворювань кровотворної системи.
Щоб стабілізувати свою масу тіла і провести очищення організму, олія кунжуту допоможе вам в цьому. Незважаючи на запаморочливу калорійність в {$product.features.kkal} Ккал, воно нормалізує ліпідний обмін і виводить з організму токсини, в тому числі і радіонукліди.
Нервова система також відчуває реабілітацію при постійному використанні цієї олії в їжу: поліпшується робота мозку, нормалізується сон, підвищується опірність до стресів. А його вплив на шкіру і волосся можна порівняти тільки з дивом!
Як вживається кунжутна олія
Їсти кунжутну олію - одна з традицій східної кулінарії. Тут на ньому готують практично все. Ми рекомендуємо використовувати темну кунжутну олію з інтернет-магазину «Суші Повар» для таких страв:
- М'ясо та птиця в темпурі;
- Гарячі сковорідки (стір-фрай, качка по-пекінськи);
- Заправка для холодних і теплих салатів;
- Приготування закусок в корейському, китайському, в'єтнамському стилі;
- Приготування м'яса або морепродуктів теріякі;
- Обжарка овочів або приготування фруктів в карамелі.
А якщо ви не хочете обмежуватися тільки кулінарією, спробуйте використовувати його, як косметичний засіб для живлення шкіри і захисту від ультрафіолету.
Кунжутна олія в магазині «Суші Повар»
Купити високоякісну кунжутну олію ви зможете саме у нас. Всього за {$price} ви отримаєте відразу 0,5 літрів відмінної олії виробництва Китай. Воно упаковано в зручну пластикову пляшку. Зберігатися олія може дуже довго - в неї міститься особлива консервуюча речовина, яка зберігає всі властивості і смак продукту тривалий час. Після відкриття пляшки використовувати олію можна протягом 6 місяців, якщо ви будете правильно його зберігати: для кунжутної олії оптимально підібрати сухе і темне місце з температурою від +1 до +25 градусів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Об`єм | 250 мл |
Тип олії | Кунжутна |
- Ціна: 395 ₴