Гриби шиїтаке сушені 50г
173 ₴
155,70 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 75766
Сушений гриб Шиітаке
Історія вживання в їжу грибів шиітаке налічує тисячоліття. Але ось в нашій країні про них дізналися не так давно. При цьому шиітаке - один з найкорисніших продуктів східної кухні. Їх навіть називають в Китаї «імператорськими грибами» і порівнюють по цілющості з самим женьшенем. Вирощуються шиітаке як в КНР, так і в Японії, вони входять до складу багатьох страв китайської та японської кухні, а тепер і нерідко використовуються в кулінарії Європи і Америки. Сьогодні купити шиітаке можна в Україні в нашому інтернет-магазині за прийнятною ціною.
Що таке гриб шиітаке, і чим він корисний
Гриби шиітаке - це певний різновид деревних грибних культур, які сьогодні вирощують в промислових масштабах, адже корисні властивості цього продукту просто величезні, їх навіть використовують в лікарських цілях і в виробництві харчових добавок.
Основна властивість шиітаке - це стимуляція вироблення інтерферону в людському організмі, який є природним стабілізатором імунітету. Також в цих грибах міститься вітамінний і мінеральний комплекс, що включає в себе такі важливі елементи, як вітаміни А, В, С, D, селен, цинк, магній і фосфор. А амінокислоти і природний коензим Q10 роблять шиітаке одним з інгредієнтів для косметичних засобів. Але, все-таки в їжу їх вживати краще, адже вони не тільки корисні, але і поживні: в них всього {$product.features.kkal} кКал на 100 грамів, зате білка міститься аж {$product.features.belki} грамів.
Але також слід пам'ятати і про те, що шиітаке - продукт алергенний, і якщо ви раніше ніколи його не вживали, пробувати його варто з обережністю. Як і будь-які гриби, вони небажані для дітей у віці до 10-12 років, вагітних і жінок, що годують.
Як використовуються шиітаке в кулінарії
Шиітаке - продукт багатогранний. Його можна застосовувати для приготування левової частки всіх страв східної кулінарної традиції:
- Їх можна зробити ключовим інгредієнтом супів;
- Вони можуть стати основним компонентом бульйонів замість м'яса або риби;
- Шиітаке підходять для створення теплих салатів;
- Їх можна комбінувати з м'ясом для других страв;
- У маринованому вигляді вони теж стануть прекрасним доповненням до столу;
- Вони гарні в поєднанні з рибою і морепродуктами.
Для того, щоб приготувати сушені шиітаке, їх потрібно замочити на 6-8 годин у воді. Переважно залишити їх замоченими на ніч, але для термінового приготування можна прискорити процес - і залити капелюшки грибів підсолодженою водою. Потім гриби потрібно промити, нарізати і використовувати так, як вам зручно: смажити, відварювати, гасити або маринувати.
| Основні атрибути | |
|---|---|
| Країна виробник | Китай |
| Тип продукції | Сушені |
| Тип | Фасовані |
| Користувальницькі характеристики | |
| Упаковка | Поліетиленовий пакет |
| Вид грибів | Шіїтаке |
| Бренд | JnP |
| Калорійність (ккал) | 211 |
| Жири | 1.8 |
| Білки | 13 |
| Вуглеводі | 54 |
| Склад продукту | гриби сушені шиітаке 100% |
| Вага нетто | 50 |
| Натрій | 0 |
| Країна виробника | Китай |
| Термін придатності (міс.) | 24 місяця |
| Умови зберігання | при температурі от +1°C до +25°C |
- Ціна: 155,70 ₴


