Продавець Сезам розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1269 відгуків
«Сезам-магазин продуктів з В'єтнаму та Азії»

Кунжут білий, смажений 90г

Залишилось 2 дні

155 ₴

147,25 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • В наявності
  • Код: 15821
Кунжут білий, смажений 90г
В наявності
155 ₴147,25 ₴
Кунжут білий, смажений 90г
+380 (50) 577-08-95
Максим (звонки и смс- Viber!)
  • +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
+380 (50) 577-08-95
Максим (звонки и смс- Viber!)
  • +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Білий кунжут - корисна східна спеція

Чи знаєте ви, що кунжут - одна з найстаріших відомих людству спецій. Його батьківщиною вважається Африка, але ось уже багато років вирощуванням білого кунжуту займається і Індія, Китай, Пакистан і інші азіатські країни. І поступово кухня Азії витісняє лідерів з використання кунжуту - Близький Схід - з п'єдесталу головних споживачів цієї спеції.

Білий кунжут користується популярністю повсюдно: в Європі його використовують для посипання кондитерських виробів, в арабських країнах - для кондитерських виробів, а в Азії кунжут - важлива частина основних страв. Це легко пояснюється користю кунжуту для організму.

Кунжут: чим так корисно це насіння

Користь білого кунжуту полягає в його складі: такі мініатюрні насіння містять велику кількість масел, наповнених жирними кислотами, а також білка і клітковини. На 100 грамів білого кунжуту припадає {$product.features.zhiry} г жирів і {$product.features.belki} г білка. Але і цим користь кунжутного насіння не вичерпується. Вони - лідери за кількістю кальцію. Всі ті ж 100 грамів насіння містять кальцію в розмірі денної норми для дорослої людини. Також в складі кунжуту є натрій, калій, селен і марганець. А по частині вітамінного набору кунжут вважається практично лікарським засобом: в ньому велику кількість вітаміну Е, який відповідає за здоров'я шкіри, волосся, обмін речовин. Також багатий смажений кунжут вітамінами групи В.

Дієтологи і нутриціології вважають його корисним для:

  • Серцево-судинної системи;
  • Шлунково-кишкового тракту;
  • Для жіночого здоров'я, особливо після менопаузи;
  • Для обміну речовин і стабілізації гормонального фону.

Пам'ятайте, що це продукт з високою калорійністю, адже він відноситься до олійних культурах. У 100 грамах насіння міститься {$product.features.kkal} Ккал. Але і вага насіння дуже невелика, так що переборщити з калоріями, використовуючи кунжут в їжу, навряд чи вийде.

Кунжут в кулінарії: де його використовувати і в якому вигляді?

Купити білий кунжут {if $wa->globals("shop") == opt}оптом{/if} варто кожному кулінарові, адже використовується він повсюдно. Наведемо лише кілька прикладів застосування білого кунжуту в кулінарних традиціях різних народів.

  • На кухні Близького Сходу з нього роблять тахіні - пастообразну добавку, яку використовують у вигляді соусу до різних страв. Для її приготування підсмажений кунжут перетирають до однорідності.
  • Також хороший кунжут для випічки і кондитерських виробів: його використовують як посипання і панірування для булочок, додають до складу цукерок або козинаків, готують з нього халву і пахлаву. 
  • Окремо варто згадати кунжутну олію - це дуже корисний і ароматний продукт, на якому готується велика частина страв Південно-Східної Азії.
  • У європейській кулінарії кунжут застосовують для приготування соусів або панірування, змішуючи його з борошном або панко. 
  • Азіатська кухня дуже широко застосовує білий кунжут, як і його чорну різновид: в Японії використовують кунжут для суші та ролів, додають його в супи або при смаженні м'яса. Китайська і тайська кухні використовують насіння кунжуту для теплих салатів, панірування морепродуктів, м'яса або риби, при приготуванні страв з м'яса на сковороді, для додавання смакових відтінків овочевих страв. 

Ви можете поекспериментувати з будь-Якою кухнею, використовуючи насіння кунжуту. Спробуйте використовувати кунжут для суші або додайте його у свої десерти. Не забудьте Попередньо трохи просушити його на сковороді, щоб насіння яскравіше розкрили свой Горіховий смак и аромат.

Характеристики
Основні
Країна виробникКитай
УпаковкаДой-пак
Вага90 г
Користувальницькі характеристики
Тип спеційКунжут
БрендJnP
Калорійність (ккал)611
Жири50.6
Білки19
Вуглеводі17
Склад продуктукунжутне насіння 100%
Вага нетто90
Країна виробникаКитай
Термін придатності (міс.)12 місяців
Умови зберіганняпри температурі от +1°C до +25°C
Інформація для замовлення
  • Ціна: 147,25 ₴
Контакти
+380 (50) 577-08-95
Максим (звонки и смс- Viber!)
+380 (99) 562-28-56
Юлия (Одежда)
У зв'язку з військовим становищем в Україні відправлення замовлень здійснюється з різних міст., Харків, Україна
Сезам
Максиме
+380505770895
+380505770895
+380505770895
Мапа
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    10:0015:00
  • Неділя
    Вихідний

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner