Кунжут білий, смажений 90г
155 ₴
147,25 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 15821
- +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Білий кунжут - корисна східна спеція
Чи знаєте ви, що кунжут - одна з найстаріших відомих людству спецій. Його батьківщиною вважається Африка, але ось уже багато років вирощуванням білого кунжуту займається і Індія, Китай, Пакистан і інші азіатські країни. І поступово кухня Азії витісняє лідерів з використання кунжуту - Близький Схід - з п'єдесталу головних споживачів цієї спеції.
Білий кунжут користується популярністю повсюдно: в Європі його використовують для посипання кондитерських виробів, в арабських країнах - для кондитерських виробів, а в Азії кунжут - важлива частина основних страв. Це легко пояснюється користю кунжуту для організму.
Кунжут: чим так корисно це насіння
Користь білого кунжуту полягає в його складі: такі мініатюрні насіння містять велику кількість масел, наповнених жирними кислотами, а також білка і клітковини. На 100 грамів білого кунжуту припадає {$product.features.zhiry} г жирів і {$product.features.belki} г білка. Але і цим користь кунжутного насіння не вичерпується. Вони - лідери за кількістю кальцію. Всі ті ж 100 грамів насіння містять кальцію в розмірі денної норми для дорослої людини. Також в складі кунжуту є натрій, калій, селен і марганець. А по частині вітамінного набору кунжут вважається практично лікарським засобом: в ньому велику кількість вітаміну Е, який відповідає за здоров'я шкіри, волосся, обмін речовин. Також багатий смажений кунжут вітамінами групи В.
Дієтологи і нутриціології вважають його корисним для:
- Серцево-судинної системи;
- Шлунково-кишкового тракту;
- Для жіночого здоров'я, особливо після менопаузи;
- Для обміну речовин і стабілізації гормонального фону.
Пам'ятайте, що це продукт з високою калорійністю, адже він відноситься до олійних культурах. У 100 грамах насіння міститься {$product.features.kkal} Ккал. Але і вага насіння дуже невелика, так що переборщити з калоріями, використовуючи кунжут в їжу, навряд чи вийде.
Кунжут в кулінарії: де його використовувати і в якому вигляді?
Купити білий кунжут {if $wa->globals("shop") == opt}оптом{/if} варто кожному кулінарові, адже використовується він повсюдно. Наведемо лише кілька прикладів застосування білого кунжуту в кулінарних традиціях різних народів.
- На кухні Близького Сходу з нього роблять тахіні - пастообразну добавку, яку використовують у вигляді соусу до різних страв. Для її приготування підсмажений кунжут перетирають до однорідності.
- Також хороший кунжут для випічки і кондитерських виробів: його використовують як посипання і панірування для булочок, додають до складу цукерок або козинаків, готують з нього халву і пахлаву.
- Окремо варто згадати кунжутну олію - це дуже корисний і ароматний продукт, на якому готується велика частина страв Південно-Східної Азії.
- У європейській кулінарії кунжут застосовують для приготування соусів або панірування, змішуючи його з борошном або панко.
- Азіатська кухня дуже широко застосовує білий кунжут, як і його чорну різновид: в Японії використовують кунжут для суші та ролів, додають його в супи або при смаженні м'яса. Китайська і тайська кухні використовують насіння кунжуту для теплих салатів, панірування морепродуктів, м'яса або риби, при приготуванні страв з м'яса на сковороді, для додавання смакових відтінків овочевих страв.
Ви можете поекспериментувати з будь-Якою кухнею, використовуючи насіння кунжуту. Спробуйте використовувати кунжут для суші або додайте його у свої десерти. Не забудьте Попередньо трохи просушити його на сковороді, щоб насіння яскравіше розкрили свой Горіховий смак и аромат.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 90 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | Кунжут |
Бренд | JnP |
Калорійність (ккал) | 611 |
Жири | 50.6 |
Білки | 19 |
Вуглеводі | 17 |
Склад продукту | кунжутне насіння 100% |
Вага нетто | 90 |
Країна виробника | Китай |
Термін придатності (міс.) | 12 місяців |
Умови зберігання | при температурі от +1°C до +25°C |
- Ціна: 147,25 ₴