Шриправа Шічімі
Шічімі Тогараші - це одна з найоригінальніших японських прянощів. Точніше - це суміш семи спецій, яка знаходить широке застосування в кулінарії країни Висхідного Сонця. Крім того, що ця спеція володіє дуже яскравим і самобутнім смаком з домінантою перця і цитруса, вона ще й вважається дуже корисною, а японці активно використовують її в народній медицині.
З чого складається приправа шічімі
Рецептура цієї японської приправи відома вже більше чотирьох століть: перець тогараші продавали ще торговці старовинного міста Едо (нині - Токіо), а в середньовічній Японії ця суміш вважалася лікувальною і продавалася в аптеках.
Основа спеції залишилася незмінною через 4 століття, вона традиційно складається з семи компонентів:
- Чилі;
- Сичуаньский перець;
- Листи подрібнені норі;
- Апельсинова цедра;
- Кунжут чорний;
- Кунжут білий;
- Імбир.
Всі вони ретельно просушуються і подрібнюються. Додатково до основної частини багато виробників додають макове насіння, сушену лимонну цедру, сушену периллу, репсові насіння та інші інгредієнти. Так, в інтернет-магазині «Суші Повар» ви можете купити класичну японську приправу з додаванням сушеного імбиру. Вона володіє ще більш яскравим і гострим смаком, який сподобається всім любителям південно-азіатської кухні.
Смак японської приправи Шічімі Ттогараші
Особливість суміші семи спецій - в тонкому і дивовижному балансі смаків. Вона надає готових страв одночасно легку солодкість і гостроту, трохи солонуватий присмак і пряний аромат.
Якщо ви не любите надто гостру їжу, будьте обережнішими з цієї спецією: перець в шічімі представлений відразу двома видами з високим рівнем гостроти. З цієї причини її не радять вживати маленьким дітям, людям з проблемами з шлунково-кишкового тракту і вагітним жінкам.
Користь Шічімі Тогараші
В Японії ця спеція вважається однією з найбільш корисних, її лікувальні властивості активно використовуються в нетрадиційній медицині. За рахунок багатокомпонентного складу, шічімі володіє масою корисних речовин і вітамінів. Зокрема, в ній містяться:
- Вітаміни А, С, В9, В1, В2, В5, В6, Е;
- Мінерали: калій, магній, фосфор, залізо, йод, цинк і мідь;
- Жирні кислоти.
За своїм балансом БЖУ шічімі володіє високим вмістом вуглеводів (68 на 100 г), а також білка (13 г). Калорійність приправи - {$product.features.kkal} Ккал на 100 грамів).
Корисні властивості семи спецій полягають в покращенні роботи кровоносної системи за рахунок флавонідів і капсицину, що міститься в перці тогараші. Також вони зміцнюють волосся і нігті, сприяють підтримці тонусу серцевого м'яза, знижують тиск і сприяють схудненню і прискоренню метаболізму.
Де використовується приправа шічімі
Японські кулінари активно використовують цю суміш для супів і бульйонів, других страв і навіть десертів. Спробуйте приготувати з нею:
- Удон з овочами;
- Бульйон Даші;
- Рибні або м'ясні страви у фритюрі;
- Маринади для м'яса і птиці.
- Японські Соуси
А для тих, хто хоче спробувати все різноманіття японської кухні, варто купити шічімі для десертів - її застосовують при готуванні рисових тістечок моти і навіть додають в каву.
Натуральна приправа шічімі тогараші в «Суші Повар»
У нашому інтернет-магазині представлена оригінальна шічімі тогараші, купити яку ви можете онлайн за доступною ціною - {$price} за 50 грамів. Такої кількості вистачить на тривалий час, а зберігається приправа дуже довго в сухому, темному місці при температурі від +1 до +25.
Основні | |
---|---|
Виробник | S&B |
Тип спецій | Перець червоний |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 50 г |
Користувальницькі характеристики | |
Бренд | S&B |
Калорійність (ккал) | 428 |
Жири | 11.4 |
Білки | 13.1 |
Вуглеводі | 68.2 |
Склад продукту | Перець чилі, апельсинова цедра, чорний кунжут, морські водорості, білий кунжут, японський перець, імбир |
Вага нетто | 50 |
Країна виробника | Японія |
Умови зберігання | при температурі от +1°C до +25°C |
- Ціна: 245 ₴