Олія какао натуральна, какао олія 150г
255 ₴
229,50 ₴
- В наявності
- Код: 79458
- +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Масло какао: Характеристики і склад
Какао масло - натуральний природний жир, який не містить ніяких домішок. Воно світло-жовтого кольору, при кімнатній температурі має тверду консистенцію, добре ламається, або колеться ножем. Плавиться при температурі близькій до температури людського тіла. За цю якість масло какао люблять використовувати в косметології і фармацевтиці. Має яскраво виражений запах шоколаду.
По складу масло какао - це суміш насичених і ненасичених жирних кислот:
- олеїнової (сильний антиоксидант);
- лауриновой (зволоження і загоєння);
- лінолевої (харчування);
- гстеаріновой (пом'якшення).
Також воно містить вітаміни А, F, B, E, магній, залізо, калій, кальцій, цинк.
Застосування масло какао
У косметології масло какао використовують для і поживності і розгладження шкіри, а також для зволоження і зміцнення волосся. Воно служить інгредієнтом для різноманітних кремів, масок, або ж використовується в чистому вигляді. Добре пом'якшує шкіру після прийняття сонячних ванн, загоює неглибокі ранки, порізи, опіки. Ще їм радять змащувати обвітрену шкіру губ і рук.
Фармацевтична промисловість використовує даний продукт для виробництва супозиторіїв (свічок), різних лікувальних мазей. Також масло какао рекомендують вживати при кашлі і хворобах горла, так як воно володіє пом'якшуючими і протизапальними властивостями. Як правило, при простудних захворюваннях його додають в чай, тепле молоко, або просто розсмоктують.
У кулінарії масло какао, в першу чергу, використовують для виробництва плиток шоколаду, цукерок, глазурі, кремів, інших кондитерських виробів. Також продукт є відмінним ароматним доповненням до різних каш і випічці.
Виробництво
Масло какао виробляється шляхом пресування і віджимання тертого какао, плодів шоколадного дерева. Популярність воно отримало лише в XIX столітті, а до цього вважалося побічним продуктом. Зараз широко застосовується в медицині, косметичній промисловості, і кулінарії.
Зберігання масла
Високий вміст антиоксидантів робить масло стабільним - воно не гірчить і має досить тривалий термін зберігання. Проте, через характерного, хоч і приємного, запаху зберігати продукт бажано в герметично закритій тарі: скляних ємкостях, щільних паперових пакетах.
Основні | |
---|---|
Вага | 150 г |
Упаковка | Дой-пак |
Користувальницькі характеристики | |
Тип олії | Какао |
Калорійність (ккал) | 899 |
Жири | 99.9 |
Білки | 0 |
Вуглеводі | 0 |
Склад продукту | 100% какао-паста |
Вага нетто | 150 |
Країна виробника | Кот д'Івуар |
Умови зберігання | при температурі от +18°C до +22°C |
- Ціна: 229,50 ₴