Соєва паста місо світла Shiro Miso 200г
155 ₴
139,50 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 14336
- +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Соєва паста місо світла Shiro Miso 200г
Один із ключових продуктів японської кухні – це знаменита місо-паста. Продукт, виготовлений з бобів, що перебродили, став мало не культовим серед любителів японської кулінарії, до того ж соєва паста має безліч корисних властивостей і може стати ключем до вашого здоров'я при правильній організації її вживання.
Що таке місо-паста і як її правильно готують
Місо - фахівець Японії, такий же, як пармезан для Італії або фуа-гра для Франції. Це однорідна пастоподібна суміш бежевого, яка використовується в їжу одночасно як приправа, і як один з основних інгредієнтів. Для приготування місо пасти використовуються ті самі боби, що і для соєвого соусу. Більше того, якщо заготовку для місо-пасти довше витримувати в заквашеному вигляді, соєвий соус стане продуктом її віджиму. Але для класичної місо стільки часу не знадобиться.
У процесі приготування соєвої пасти місо соєві боби проходять процес окислення, як сквашування капусти, за допомогою спеціальних грибків. При цьому перші квашені боби з'явилися в японській культурі понад три тисячі років, і з того часу міцно влаштувалися в раціоні японців. За рахунок ферментації боби стають м'якими, збагачуються корисними вітамінами та мікроелементами, але найважливішим фактором стає їх незвичайний солонуватий смак та яскравий, стійкий аромат, характерний для місо.
Крім самих соєвих бобів до складу пасти входить зерновий каталізатор бродіння (частіше рис, але існують пасти з додаванням ячменю, гречаної крупи, пшениці, кукурудзи і навіть нуту), а також морська сіль та екстракт водоростей, що надає нотку пікантності пащі. Залежно від часу ферментації пасти ділять на світлу (з терміном бродіння до 1,5 років) і темну (боби якої тинялися більше 3-х років).
Світла паста акамісо використовується при приготуванні різних страв, у тому числі знаменитого місо-супу.
Які страви готують зі світлою місо-пастою
За рахунок свого насиченого смаку паста бобова акамісо активно використовується як приправа:
Для супів місосира - а без цієї страви не обходиться жоден прийом їжі у японців;
Як пасти для бутербродів – солоний інтенсивний смак темного місо відмінно підходить для сендвічів;
Насичені супи-рагу з багатьох інгредієнтів тільки виграють при додаванні місо-пасти;
Онігірі - закуски-кульки з рису з начинкою також готуються з місо-пастою;
Маринад для м'яса на основі соєвої пасти – це спосіб отримати смачну та дуже ароматну м'ясну страву;
Місо-паста – це універсальний напівфабрикат на кожен день: змішайте її з лимонним соком – і готова заправка для салатів, додайте замість приправи – і страву заграє виразними японськими фарбами, а ложка місо-пасти, розчинена у гарячій воді – це чудовий бульйон, незрівнянний з бульйонними кубиками або супами із пакетика.
Корисні властивості світлої місо-пасти
Купити місо-пасту слід не тільки для кулінарних шедеврів, але і для свого здоров'я. Лікарі довели її корисні властивості:
Захист від радіонуклідів: саме завдяки пасті місо та супам з нею безліч постраждалих від ядерних вибухів у Хіросімі та Нагасакі зберегли життя та поправили здоров'я.
Місо – альтернатива м'ясу за вмістом вітаміну В12. Довголіття ченців-буддистів пов'язують саме із щоденним споживанням пасти з бобів.
Цей продукт є визнаною панацеєю від кишкової інтоксикації. Супи з місо в Японії – це народний засіб від похмілля та харчових отруєнь.
Багаті боби місо кальцієм, калієм, фосфором, марганцем та міддю. Крім того, вони містять велику кількість білка при малій кількості жирів. Калорійність місо - всього 100 грамів $$.features.kkal, при цьому насититися нею можна навіть при невеликій кількості продукту. Щоб отримати всю денну норму корисних речовин, лікарі рекомендують з'їдати по одній столовій ложці місо-пасти на день. І в цьому, як кажуть вчені, є секрет японського довголіття.
Акамісо в інтернет-магазині «Сезам»
Незважаючи на свою екзотичність, темна паста місо завойовує популярність і в нашій країні. Купити місо пасту тривалої ферментації ви можете у нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо зручну упаковку пасти з квашених бобів з довгою витримкою об'ємом 200 грамів.
Паста Miso виготовлена в Китаї за традиційною рецептурою з використанням рису та водоростей. Вона може зберігатися при температурі від +1 до +25 градусів і точно не зіпсується - цей смачний продукт ви напевно з'їсте відразу!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип | Соєві пасти |
Вага упаковки | 0.2 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пластикова банка |
Бренд | JnP |
Калорійність (ккал) | 168 |
Жири | 5.1 |
Білки | 11.4 |
Вуглеводі | 18.9 |
Склад продукту | соєві боби, рис, вода, екстракт морських водоростей |
Вага нетто | 200 |
Країна виробника | Китай |
Термін придатності (міс.) | 24 місяця |
Умови зберігання | при температурі от +1°C до +25°C |
- Ціна: 139,50 ₴