Продавець Сезам розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1246 відгуків
«Сезам-магазин продуктів з В'єтнаму та Азії»

Натуральні рослинні олії холодного віджиму

Натуральні рослинні олії холодного віджиму

Натуральні рослинні олії холодного віджиму

Якщо харчування занадто жирне, то незасвоєні жирні кислоти з'єднуються з кальцієм, що містяться у спожитих продуктах, утворюючи нерозчинні речовини. У людей, що люблять жирну їжу, відзначаються ознаки декальцинації не тому, що їх їжа надто бідна кальцієм, а тому, що він не засвоюється.

Здорове харчування виключає і споживання маргарину.

Що таке маргарин? Це штучний жир, отриманий шляхом переробки дешевої рослинної олії, наприклад пальмової. В результаті теплової обробки (до 200°С) цих масел з додаванням води (до 16%), нікелю і водню з первинної сировини, смердючого і малопригодного до їжі, виходить кашоподібна тверда маса, в яку вводять барвники і поліпшують смак харчові добавки. За кольором цей продукт стає схожий на олію, що може ввести в оману покупця, а відносна дешевизна цього продукту робить його ще привабливішим.

Цей штучний жир, звичайно, не дасть померти з голоду, але він не рятує організм від дефіциту життєво важливих речовин.

Підшкірні тканини у людей, які їдять багато маргарину або інших штучних рослинних жирів, стають ненормально твердими в результаті того, що підшкірний жир твердне і не може використовуватися організмом.

Для порівняння додамо, що при вживанні натурального оливкового масла, а також соняшникової та насіння, підшкірний жир стає м'яким, і організму легше його використовувати.

Залежність структури жирових тканин від природи харчових жирів давно помітили свинарі. У вирощених на картоплі свиней, у яких жир утворюється на основі крохмалю, сало біле і міцне. Але воно стає м'яким і жовтим, якщо свиней годувати маїсом або соєю, до складу яких входять ненасичені жири.

Вершкового масла треба з'їдати не більше 30 г в день, 50 або 100 г вже можуть мати серйозні наслідки для здоров'я, зокрема сприяти розвитку атеросклерозу.

Якщо ж ви не встоїте перед м'ясом з жирком, то буде розсудливо з'їсти після цього салат із сирих овочів, присмачений олією холодного віджиму, багатим вітаміном F. Шкідливість насичених жирів м'яса компенсується салатом і живим рослинним маслом.

Полиці магазинів завалені рафінованими рослинними оліями, маргаринами та іншими штучними жирами, позбавленими всього живого. Ці масла —мертвий продукт, позбавлений не тільки вітаміну F, але і інших життєво важливих елементів.

Щоб зрозуміти причину зникнення в світі натуральних масел, досить порівняти витрати на виробництво рафінованих олій та натуральних. Виробництво рафінованих олії обходиться виробнику значно дешевше, ніж натуральних, і вони не вимагають великих клопотів при зберіганні і транспортуванні. Рафіновані олії, отримані шляхом гарячої обробки при температурі від 160°С до 200°С позбавлені біологічно активних елементів і вітамінів і не псуються. Їх можна зберігати в світлих пляшках тривалий час, вони не бояться сонячних променів. Але від них сил не додасться, навпаки, вас буде пригнічувати слабкість і відчуття втоми.

Що стосується натуральних рослинних олій, яких виходить при пресування у два рази менше, то з ними у виробника багато клопоту. Будучи біологічно активними, живими, вони швидко мутніють, горкнут, окислюються на повітрі, на світлі і в теплі. Чим багатше масло вітаміном F, тим швидше вона псується. Тому в Європі їх продають у герметично закритих металевих банках. Коли банку відкрита, то її слід тримати в темному прохолодному місці, краще в холодильнику. Але всі ці труднощі перекриваються чудовими антисклеротичними і антизапальними властивостями живих масел.



 

Натуральні олії, одержувані шляхом механічної холодної вичавки при температурі не вище 40 - 45°С, краще не використовувати при смаженні. Підігрів руйнує містяться в маслах поліненасичені жирні кислоти.

Денна потреба в таких маслах, особливо в лляній і соняшниковій, найбільш багатих вітаміном F, становить дві столові ложки (15-20 г) в сирому вигляді два рази в день — вранці і ввечері, перед їжею.

Характеристика олії холодного віджиму

(до 40-45°С)

Цінність натурального масла визначається вмістом в ньому головним чином вітаміну F і поліненасичених жирних кислот: лінолевої, ліноленової, олеїнової, арахідонової, а також вітаміну А, вітаміну D і вітаміну Е

Лляне масло. По своїй біологічній цінності стоїть на першому місці. У насінні льону міститься 46% вітаміну F. Лляна олія живить мозок, покращує клітинний обмін, забезпечує нервову рівновагу, ліквідує запори, покращує якість шкіри, а також знижує рівень холестерину. Воно особливо корисно людям, у яких відчувається гостра нестача вітаміну F.

Масло легко окислюється, тому необхідно ретельно оберігати його від контакту з повітрям і світлом.

Соняшникова олія. Завдяки багатому вмісту вітаміну F рекомендується людям, схильним атеросклерозу і має підвищений рівень холестерину. Найбільш багаті вітаміном F чорні насіння.

Оливкова олія. Корисні властивості засновані головним чином на високий вміст олеїнової кислоти. Позитивно впливає на органи травлення і серцево-судинну систему. Містить багато вітаміну Е, а також вітаміни групи В і вітаміну С

Проте відносна бідність масла вітаміном F (4-12%) пояснює його слабкий вплив на рівень холестерину в організмі.

Кукурудзяна олія. Багате поліненасиченими жирними кислотами, вітаміном F і вітаміном Е. Сприяє виведенню холестерину з крові.

Соєва олія. Завдяки потужним володіє властивостями рекомендується при високому вмісті холестерину в крові. У деяких хворих при вживанні соєвої олії за три тижні знижується рівень холестерину.

В соєвому маслі найбільший вміст арахідонової кислоти у порівнянні з усіма іншими маслами.

Олія з зародків пшениці. Дуже корисне масло. У ньому містяться вітамін а, вітамін D і вітамін Е (у великій кількості), До 85-90% ненасичених жирних кислот.

Арахісове масло. Містить 27% протеїнів і 16% вуглеводів. Якісним є лише олія холодного віджиму, якого у продажу практично немає.

Бавовняне масло. Містить 40 - 50% лінолевої кислоти. У ньому немає ліноленової кислоти.

Конопляне масло. Містить 46% лінолевої кислоти і 28% ліноленової кислоти.

Вміст вітаміну F в 100 грамах горіхів:

Волоські горіхи — 47,5 г

Фундук — 23 г

Мигдаль — 11 м

Інші статті
  • Пуер: напій Імператорів став надбанням усього світу.
    Пуер: напій Імператорів став надбанням усього світу.
    Китайський Пуер – найбільш древній чай, який вирощують більше трьох тисячоліть. Нещодавно в Юньнане знайшли дерево пуеру, якому саме стільки років. Більше того, з нього збирають листя і продають на аукціонах, регулярно влаштовуючи святкування в його
    Читати
  • Історія кави у В'єтнамі
    Історія кави у В'єтнамі
    В'єтнам наробив багато шуму світової кавової арені. Ще 20 років тому країна була практично невідома в якості виробника кави, 65% опитаних туристів не знали, що тут вирощують цю культуру1. За рекордно стислі терміни В'єтнам зміг пройт
    Читати
Контакти
+380 (50) 577-08-95
Максим (звонки и смс- Viber!)
+380 (99) 562-28-56
Юлия (Одежда)
У зв'язку з військовим становищем в Україні відправлення замовлень здійснюється з різних міст., Харків, Україна
Сезам
Максиме
+380505770895
+380505770895
+380505770895
Мапа
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    10:0015:00
  • Неділя
    Вихідний

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner