Соєвий соус Кіккоман Kikkoman 500 мл
190 ₴
180,50 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- В наявності
- Код: 94767
- +380 (99) 562-28-56 Юлия (Одежда)
Соєвий соус Kikkoman - основа східної кухні
Найпопулярніший продукт кухні Південно-Східної Азії - це, звичайно ж, соєвий соус. Цей темний, солонуватий соус потрапив в Європу ще за часів Ост-Індійської компанії в XVIII столітті, але в нашій країні він придбав популярність тільки в останні 20 років. Зате зараз його можна зустріти на будь-якій кухні, і використовується він не тільки в східній кулінарії. Однією з найпопулярніших марок соєвого соусу є Кіккоман. І це пояснюється, перш за все, тим фактом, що компанія виробляє соус Кіккоман по стандартному рецептом, використовуючи тільки натуральні інгредієнти і природний процес сквашування грибковими культурами, що гарантує його класичний смак і органічне походження.
Соус Кіккоман: як виготовляється знаменитий соєвий соус
Спочатку соус на основі соєвих бобів створився від природної ферментації сої та риби. Згодом риба зі складу соусу зникла - адже і без неї поквашені боби надавали особливий аромат і смак будь-якої страви. Сьогодні для виробництва соєвого соусу Кіккоман використовуються виключно соєві боби, насіння пшениці та спеціальні закваски, що містять різноманітні грибкові культури.
Процес виробництва соєвого соусу відбувається в кілька етапів:
- Спочатку соєві боби проходять тривале вимочування у воді;
- Пшениця обсмажується і дробиться;
- Замочені боби проварюються до м'якості;
- Соя і пшенична крупа змішуються в співвідношенні 1:1;
- Змішані інгредієнти засипаються сіллю або поливаються сольовим розчином, до них додаються закваски, після чого основа соусу настоюється протягом декількох місяців або навіть років (термін бродіння може досягати 3-х років);
- Перебродивші боби з пшеницею пресуються, щоб виділити з них рідину, яка і стане соєвим соусом;
- Рідка фракція соусу піддається температурній обробці, проходить через фільтри і пакується в ємності, які потім надійдуть у продаж.
В результаті такого тривалого процесу виходить насичений темно-коричневий соус з сильним запахом і солодко-солоним присмаком. При цьому в кожній країні Південно-Східної Азії є свої тонкощі рецептури, і соєві соуси мають різний в'язкістю, консистенцією і смаком. Класичним вважається соєвий соус Кіккоман, який готується за традиційним китайським способом виробництва і підходить для більшості страв японської, китайської або корейської кухні.
Користь соєвого соусу і його особливі якості
За рахунок використання бобів в складі соєвого соусу присутня достатня кількість білка - {$product.features.belki} грамів на 100 грамів продукту. Також в нього входять вуглеводи (що закономірно, адже злакова складова дуже велика), клітковина і цукор. Соєвий соус - джерело більш, ніж 20 амінокислот, а також моно - і полісахаридів. Його називають здоровою альтернативою «холестериновим» заправкам (майонезу, вершковим соусам), адже в його складі холестерину і жирів практично немає. До того ж природньоферментовані компоненти соусу з легкістю заміняють сіль і можуть використовуватися в якості замінника цієї спеції при дієтичному харчуванні. Калорійність соєвого соусу дуже мала - всього {$product.features.kkal} Ккал в 100 грамах.
В якості додаткового консерванту в соєвому соусі Кіккоман присутній бензоат натрію в незначній кількості. Це абсолютно безпечний консервант, зміст якого становить менше 1% від загального обсягу соусу. Завдяки цьому купити соус Кіккоман можуть навіть ті, хто піклується про своє здоров'я або має захворювання, при яких необхідно контролювати споживання солі. Соус Кіккоман зберігає всі корисні якості справжнього соєвого соусу і тримає світове лідерство за популярністю за рахунок свого натурального походження і точного дотримання класичної рецептури.
Де використовується соєвий соус
Відповідь на це питання дуже проста: повсюдно! Це продукт, який буде доречний в будь-якій страві, крім, хіба що, десертів, і то, в Японії з його смаком випускають навіть морозиво. Найпоширеніші варіанти використання соусу в східній культурі це:
- Культура подачі суші та ролів, які прийнято вмочати в соєвий соус;
- Супи і бульйони, від місо-супу і бульйону з водоростей до специфічних видів наварів на самому соєвому соусі, які дуже популярні в Японії;
- Будь-які салати в азыйському і паназыйському стилі - заправка з соєвого соусу вважається найпопулярнішою для них, а комбінувати його для посилення смаку можна хоч з пастою місо, хоч з кунжутною олією або імбирною пастою;
- Другі страви - ні свинина в кисло-солодкому соусі, ні локшина з куркою, ні пекінська качка без соєвого соусу не готуються. Практично всі другі страви в китайській, тайській, малайзійській, японській або в'єтнамській кухні готуються саме з ним;
- Сама по собі: пляшечка соєвого соусу на столі в східному кафе - це таке ж правило, як наявність кетчупу на столі в американському бістро. І наші співвітчизники багато в чому перейняли цю ідею, адже скропити соєвим соусом можна будь-яку страву, щоб надати пікантності його смаку.
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Виробник | Kikkoman |
Тип | Соєві соуси |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пластикова пляшка |
Бренд | Kikkoman |
Калорійність (ккал) | 73 |
Об'єм | 500 |
Жири | 0 |
Білки | 10.3 |
Вуглеводі | 8.1 |
Склад продукту | пшениця, соєві боби, сіль, вода, <br> бензоат натрію: менше ніж 1/10 від 1% в якості консерванту. |
Цукор | 1.9 |
Країна виробника | Нідерланди |
Термін придатності (міс.) | 18 місяців |
Умови зберігання | при температурі от +1°C до +25°C |
- Ціна: 180,50 ₴